20 juni 2011

Wat te doen met oud fruit??

Dat kent iedereen wel denk ik. Zo'n bakje met aardbeien die er niet meer zo lekker uit zien. Eigenlijk wil je ze niet meer opeten, maar het is ook zonde om weg te gooien.
Dus heb ik maar eens uitgezocht hoe je zelf jam kan maken. Dat is vrij simpel eigenlijk. Dus meteen geprobeerd. Helaas kan ik jullie niet via een foto laten proeven hoe ontzettend lekker het heeft gesmaakt. Dat moet je maar van me aannemen. Het was echt super lekker!!!
Recept:
Aardbeien schoonmaken. Het kroontje eraf snijden en dan door de helft of kleinere stukjes snijden. Dit doe je in een pannetje. Citroensap en veel suiker erbij. Dit alles aan de kook brengen en ongeveer 30 min laten borrelen. Ik heb daarna de aardbeien gepureerd, en in een potje gedaan om te laten afkoelen. Je kan het ook in een wekpot doen en dan op zijn kop zetten en laten afkoelen.

Groetjes astrid
Echt het proberen waard hoor!

2 opmerkingen:

Eefies day zei

Heerlijk om zo zelf je eigen jam te maken, we gooien al te snel restjes weg en je kunt er heerlijke dingen meedoen en...het smaakt altijd veel lekkerder!!!

Smul ze, groetjes,
Eefie

Hannie Mars zei

Hoi Astrid,

Wat een leuke dingen heb je al op je blog staan! Pas maar op, je raakt zo met het blogvirus besmet hoor!;-)
Dank je wel dat je mij in je bloglijst hebt staan, wat lief!! En ook bedankt voor je compliment op mijn blog! Super leuk! Inspireren is het leukste wat er is, je laten inspireren en anderen inspireren! Top!

Lieve groetjes Hannie