11 juni 2012

Tompouce

Zondagochtend om 8:30 uur: "Mama zullen we vandaag iets lekkers koken uit mijn kinder -kookboekje? " "Ja hoor dat is goed, mama houd wel van kokkerellen. Zoek jij maar iets lekkers uit dan kijk ik of we alles in huis hebben om het te kunnen maken." Zo gezegd zo gedaan. 
Het werd een heerlijk tussendoortje. Die smaakte zo lekker dat we het toegevoegd hebben aan onze favorieten, dus zal zeker nog een keer bij ons geserveerd worden. 
Home made Aardbeien Tompouce a la Ruben.
Recept:


Bak 2 (of een ander even aantal) bladerdeeg plakjes in de over 200 graden ongeveer 15 minuutjes. Wel van te voren met een vork gaatjes prikken in de plakjes. Als ze uit de over komen af laten koelen. In de tussentijd maak je van een pakje Dr. Oetker of Klop vanille pudding klaar. De koude versie waarbij je geen melk hoeft te koken. 10 minuutjes in de koelkast laten stijven. Aardbeien wassen en in plakjes snijden. Een eetlepel water en theelepel citroensap met poedersuiker mengen totdat je een dik mengsel krijgt voor op de tompouce. 
Als het bladerdeeg afgekoeld is leg je op het eerste plak een lekkere laag pudding. Vervolgens leg je er aardbeien op. Het tweede bladerdeeg plakje er boven op en dan het suiker mengsel verspreiden over de bovenkant. Afmaken met aardbeien, poedersuiker. Dan in de koelkast nog een paar minuten laten stijven en vervolgens afmaken met slagroom. 


Veel succes met dit recept en nog een fijne avond.


Groetjes astrid

1 opmerking:

BROCANTERIE DERDIJK zei

Heee wat leuk om te doen en het ziet er heerlijk uit! Een goede tip, die gaan we hier ook eens uit proberen!

Groetjes,
Esther